WaterSpaarders


Waarom?

Energiebesparing is nodig om klimaatverandering tegen te gaan en de natuur te behouden. Kinderen laten ons zien dat gedragsverandering lukt. Als we het maar willen, doen en vasthouden. We verbruiken thuis het meeste water met douchen, dus richten we ons op het verminderen van warm watergebruik via het douchen.

Wat?

WaterSpaarders is een landelijke beweging waarbij kinderen en volwassenen samen in actie komen om hun douchetijd in Nederland terug te brengen van 9 naar 5 minuten. De kern is een scholenprogramma waarin kinderen ondersteuning krijgen om op school, andere leerplekken en thuis aan de slag te gaan. Volwassenen die het goede voorbeeld van de kinderen volgen en anderen aansporen ook hun douchegedrag te veranderen, worden WaterSpaarders Koplopers.

Meedoen?

Doe mee met WaterSpaarders via de website: www.waterspaarders.nl. Wilt u als school deelnemen aan het lesprogramma WaterSpaarders? Vul dan hier uw gegevens in. Wilt u WaterSpaarders-gastlessen geven of op een andere wijze een bijdrage leveren? Vul dan ons contactformulier in.