Houd de aarde hoog
Bakken water besparen door niet langer dan 5 minuten te douchen. Dat is dé missie van Waterspaarders. Donderdag 30 november vond de vierde Nationale Waterspaarders Dag plaats op trainingscomplex De Toekomst van Ajax. Dat was niet zomaar: De KNVB en Waterspaarders spraken er af om ook 150 amateurclubs en vijf eredivisieclubs te gaan motiveren korter douchen te omarmen. Om de boodschap kracht bij te zetten, deden 150 kinderen een 5 minuten durend potje hooghouden. Foto Arie Kievit

In actie tegen kinderarmoede 

In april 2017 startte Missing Chapter samen met vijf gemeenten (Den Haag, Groningen, Leiden, Deventer, Breda) een pilot waarin kinderen meedenken over het lokale armoedebeleid. Het gaat nét even anders dan bij de 'normale' Raad van Kinderen. Zie bijvoorbeeld het filmpje van gemeente Deventer in de rechterbalk. Inmiddels zijn alle Raden gestart met hun onderzoek naar het tegengaan van armoede onder leeftijdsgenoten. Op 15 februari 2018 worden de eerste resultaten bekendgemaakt tijdens de G32, waar de burgemeesters en wethouders van de 32 grootste steden in Nederland samenkomen. 

Voorleesactie

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, las Prinses Laurentien op Kasteel Groeneveld in Baarn voor uit De Wereld van Voedsel: een verhalenbundel geschreven door PABO-studenten, met illustraties van kinderen. Doel van de Voorleesactie is met kinderen in gesprek te gaan over natuur, milieu en duurzaamheid.

Feiten en cijfers
Nieuwsgierig naar wat de community zoal doet en bereikt? Klik hier voor een mooi overzicht. 

Kabinet krijgt hulp
Tijdens de Raad van Kinderen Awardshow 2017 werd door de community het plan voor een Nationale Raad van Kinderen gelanceerd. Inmiddels heeft het nieuwe kabinet zitting genomen en staan duizenden kinderen in de startblokken om de regering te gaan adviseren. We houden je op de hoogte van de plannen. 

'Mijn beroep is kind zijn' 
De Raad van Kinderen Awardshow 2017 werd gepresenteerd door Lars Westra en Nicolette van Dam. Lars zet zich met zijn bedrijf Visie van Kinderen in voor kinderparticipatie. Voorafgaand aan de Awardshow interviewden we hem. Klik hier voor zijn verhaal. 

Cato en Isis vertelden op 27 september bij Doe maar Duurzaam (RTLZ) over Waterspaarders. 

De gemeente Deventer werft de Raad van Kinderen op een heel bijzondere manier...

In maart 2017 vond op Curaçao een partnerbijeenkomst plaats, waar partners en kinderen ervaringen uitwisselden. 

Hoe werkt de Raad van Kinderen? Nou, zo dus!