Samen voor een gezonde leefstijl

Goed nieuws: Missing Chapter en

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

gaan samenwerken.

 

De inkt is droog, de afspraken zijn gemaakt: tijdens het Kennisfestival van het JOGG trad Missing Chapter officieel toe als partner van Jongeren Op Gezond Gewicht. Bovendien sloot JOGG zich aan bij GoDo: het programma gericht op gedragsverandering waarbij kinderen de change agents zijn. 

 

Missing Chapter steunt de missie van JOGG om een samenleving te creëren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Samen betrekken we kinderen bij het creëren van die gezonde omgeving. Wat vinden zij belangrijk? Wat hebben zij nodig om samen met hun gezin gezonde keuzes te maken? En hoe kunnen wij ze samen met alle betrokken partners helpen?

 

Marloes van der Have, Algemeen Directeur van Missing Chapter: 'Ik ben onder de indruk van het werk van JOGG, die de afgelopen jaren met een verbindende aanpak een heel positieve verandering teweeg heeft gebracht in een groot aantal gemeenten. Met hulp van lokale partners is een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren gecreëerd. Wij steunen deze missie van harte en verheugen ons erop eraan bij te gaan dragen.' Marjon Bachra, Directeur van JOGG: ‘Wij zien dat kinderen de kracht hebben om met hun eerlijkheid en directheid volwassenen te wijzen op de uitdagingen waar wij samen voor staan. Wij geloven dan ook sterk in de bijzondere kracht die Missing Chapter met zich meebrengt.’