Meld je aan voor één van de regionale bijeenkomsten!

Op zaterdag 22 september in Den Bosch, donderdag 27 september in Den Haag en zaterdag 13 oktober in Zwolle zijn er regionale bijeenkomsten van de Nationale Raad van Kinderen. 

We willen dan graag met jullie de ideeën en oplossingen uitwerken uit de startbijeenkomst in de Efteling. Deze gingen over de onderwerpen kindermishandeling, gezond leven, duurzaamheid en armoede. En er komt een vijfde onderwerp bij: sport!

We nodigen je van harte uit om op één van de bijeenkomsten aanwezig te zijn. Wat we precies gaan doen en waar het is, laten we jou en je ouders per mail weten nadat je hebt gereageerd.

 

Ben je erbij in Zwolle, Den Bosch of Den Haag? Leuk!
Meld je dan hieronder aan. Wil je dat voor 31 augustus doen?

P.S. voor de aanmeldingen gebruiken we Google-Forms. Hiervoor heb je een Google-account nodig. Je kan je ook via het Google-account van iemand anders aanmelden als je zelf geen account hebt. Vul dan wel duidelijk je eigen gegevens in.

De Nationale Raad van Kinderen is een groep kinderen uit alle hoeken van het land, die onze regering adviseert. Nodig? Nou en of.  

 

De leiders van Nederland vragen zich van alles af. Hoe kunnen we zorgen dat er minder mensen in armoede leven? Hoe zorgen we dat het beter gaat met het klimaat? Hoe zorgen we ervoor dat heel Nederland gezonder gaat leven? Allemaal voorbeelden van vragen waar onze regering een antwoord op probeert te vinden en waar ze de inzichten van onze toekomstige leiders goed bij kan gebruiken. 
 

Kindermishandeling

Op 27 mei kwam de Nationale Raad van Kinderen voor het eerst bij elkaar in de Efteling: een van de founding partners van Missing Chapter, die zelf als geen ander weet hoe belangrijk kind-inclusie is. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vroeg er als eerste minister ooit de kinderen om advies - over het thema kindermishandeling. De kinderen gingen daar vervolgens actief mee aan de slag. 

Lees hier de ideeën en adviezen waarmee de kinderen op deze bijeenkomst zijn gekomen.

Meepraten

Meteen tijdens deze eerste bijeenkomst bleek: de Nationale Raad neemt haar rol bloedserieus en heeft heldere doelen voor ogen: ‘We willen dat de wereld een stuk vrolijker wordt’, aldus Boelle (10). Amelie (10) voegde toe: ‘Ik wil ook meepraten en dan ook zeker weten dat mijn plan in werking wordt gebracht en dat er niet alleen naar geluisterd wordt.’

Voor meer informatie, mail naar: nationale@raadvankinderen.nl

Foto Arie Kievit