Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Albert Heijn richt Raad van Kinderen opAlbert Heijn heeft een Raad van Kinderen opgericht om te bepalen waar de supermarkt het beleid gezonder kan maken. Ook komt er fruit en groentes bij de kassa te liggen. Dertig kinderen gaan meedenken over strategische dilemma’s op het gebied van gezondheid.

Lekker eerlijk Onder leiding van Prinses Laurentien (directeur van de Missing Chapter Foundation) en algemeen directeur Wouter Kolk vond gisteren in Amsterdam het eerste gesprek plaats. Kinderen zijn goudeerlijk, fris van geest, nieuwsgierig en hebben een onbevangen blik. Zij gaan actief meedenken over hoe wij als supermarkt gezonde stappen kunnen zetten, zegt Kolk.

Appeltje voor de trek Daarnaast liggen nu in honderd winkels van Albert Heijn ook fruit, snoeppaprika’s en meer verantwoords bij de kassa. Overigens worden er niet alléén maar gezonde producten aangeboden. Volgens Martijn Meeuwissen, manager van Ahold/Albert Heijn, laten ze de klant daardoor vrij om te kiezen en willen ze wel altijd een volledig assortiment aanbieden, vertelt hij aan RTL Nieuws. Bron: www.lindanieuws.nl