Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Kinderen helpen bedrijven de wereld te verbeteren – Het Financieele Dagblad


De kinderen die donderdagmiddag aanwezig zijn in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam hadden zich geen betere woordvoerder kunnen wensen dan Lars Westra. ‘Ik wil bedrijven beter maken door er met de ogen van kinderen naar te kijken’, zegt de tienjarige met blond haar en een rood overhemd. Hij zette er meteen zijn eigen bedrijfje voor op, Visie van Kinderen. Daarmee adviseert hij onder andere de Cliniclowns bij het maken van een virtuele wereld voor zieke kinderen.

Lars vond een bekende bondgenoot in prinses Laurentien van Oranje, die de Raad van Kinderen heeft geïnitieerd. Allebei willen ze dat bedrijven kinderen serieus nemen en luisteren naar hun ideeën voor het verbeteren van de wereld. ‘Alleen, ik ben dan een zzp’er’, zegt de tengere jongen met een intelligente gezichtsuitdrukking. Lars stuurde de prinses een mailtje, en werd uitgenodigd samen met actrice Nicolette van Dam de prijsuitreiking van de Raad van Kinderen te presenteren. [….] Lees het hele artikel via: https://fd.nl/ondernemen/1207702/kinderen-helpen-bedrijven-de-wereld-te-verbeteren Geschreven door Josta van Bockxmeer, Financieel Dagblad, 24 juni 2017