Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Nog lang en gelukkig, een nieuw boek over leiderschap


Op 11 mei 2016 verschijnt het inspirerende boek Nog lang en gelukkig: een voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn. In dit boek voor leiders praten Laurentien van Oranje (Mr Finney, MCF) en Jeroen Smit (De Prooi) met leiders als Neelie Kroes en Frans Timmermans over hun dilemma’s. Ook delen kinderen hun ideeën en adviezen over de dilemma’s van nu en in de toekomst.


Laurentien van Oranje en Jeroen Smit vragen moedige leiders wat ze lastig vinden en wat hun dilemma´s zijn. Zo delen o.a. Paul Polman (Unilever) Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Frans Timmermans (Europese Commissie) en ook Neelie Kroes (StartupDelta) hun persoonlijke uitdagingen.


Beter luisteren naar kinderen


Met de zorgen en twijfels van deze leiders gingen de auteurs naar negentien kinderen, tussen de negen en twaalf jaar oud. De kinderen vertellen de leiders wat hun advies is en wat de leiders nu moeten doen. Een ding komt daarin duidelijk naar voren: als volwassenen beter naar kinderen luisteren, leven we nog lang en gelukkig.

”Als volwassenen beter naar kinderen luisteren, leven we nog lang en gelukkig.” Raad van Kinderen


Feestelijke presentatie

Nog lang en gelukkig werd afgelopen 11 mei op feestelijke wijze gepresenteerd. De boekpresentatie werd bijgewoond door geïnterviewde leiders Neelie Kroes, Merel van Vroonhoven en Marc Bolland, en natuurlijk door de kinderen zonder wiens wijsheid dit boek niet tot stand had kunnen komen.

Het boek is vanaf vandaag overal verkrijgbaar en online te bestellen bij o.a. uitgeverij Prometheus en Bol.com.

Media

Voor media verzoeken kunt u contact opnemen met Alix Bausch via alix.bausch@missingchapter.org of 070 345 5106.

Nog lang en gelukkig: de video

Bekijk hieronder de trailer voor een voorproefje van het boek.