Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Laurentien van Oranje en Tjeerd Jegen (CEO HEMA) bij Jinek


Prinses Laurentien en Tjeerd Jegen over wat CEO’s kunnen leren van kinderen

Kinderen met CEO’s laten praten over de toekomst, dat is wat De Raad van kinderen doet voor zeventig organisaties waaronder de Hema. Vanmiddag (22 juni, red.) was De Raad van Kinderen Awardshow. Uit ruim veertig inzendingen werden negen finalisten geselecteerd die laten zien welke ijzersterke samenwerking ze met kinderen hebben. Prinses Laurentien, initiatiefneemster van De Raad van Kinderen reikte samen met kinderen de awards uit. Check het fragment hier: https://evajinek.kro-ncrv.nl/artikelen/prinses-laurentien-en-tjeerd-jegen-over-wat-ceos-kunnen-leren-van-kinderen