Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Prinses Laurentien geeft startsein voor Raad van Kinderen bij energiebedrijf in Den BoschDEN BOSCH – Leerlingen van basisschool Wittering.nl in Rosmalen gaan met Essent meedenken over nieuwe vormen en een ander gebruik van energie. Directeur Patrick Lammers van Essent en bovenbouwleerkracht Guus Schonenberg van Wittering.nl tekenden maandagmiddag een samenwerkingsovereenkomst voor een Raad van Kinderen bij het energiebedrijf voor 3 jaar. Dat gebeurde in aanwezigheid van prinses Laurentien van Oranje.


Met de samenwerking wil Essent verfrissende suggesties en oplossingen van jongeren rondom de overgang naar schone energie aanboren.

In dialoog met Essent

De prinses is oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation (MCF). De MCF probeert een dialoog tot stand te brengen tussen besluitvormers en kinderen over actuele dilemma’s en vraagstukken bij organisaties en bedrijven. Volgens de prinses kunnen juist kinderen vrij meedenken over energie en energiegebruik in de toekomst.

Dilemma

25 kinderen uit de bovenbouw van Wittering.nl gaan eerst een dilemma onderzoeken. Daarna gaan ze in gesprek met de Raad van Bestuur en directie van Essent. “Ik denk dat de kinderen het fantastisch vinden dat hun ideeën voor de toekomst serieus worden genomen en dat ze hier ook iets over te zeggen hebben”, aldus leerkracht Guus Schonenberg van de basisschool in Rosmalen.

Bron: Brabants Dagblad