Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Prinses Laurentien reikt ANWB Achterbankboekje uit


29 juni 2016 – Kinderen van groep 7 van de Paschalisschool in Den Haag hebben uit handen van prinses Laurentien en Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB) de eerste editie van Toet Toet! ontvangen. Dit is het ANWB Achterbankboekje voor als je je verveelt. De leerlingen maken deel uit van de Raad van Kinderen, die de ANWB van advies dient. Zij kwamen zelf met het idee voor een kampioen speciaal voor kinderen die met hun ouders met de auto op vakantie gaan.

Spelletjes, puzzels en quizjes

In Toet Toet staan spelletjes, puzzels en quizjes die het verblijf op de achterbank een stuk aangenamer maken op weg naar de vakantiebestemming. Het boekje gaat samen met de Kampioen begin juli op de bus naar 500.000 ANWB- leden met kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Belangstellende leden kunnen een exemplaar ophalen bij één van de ANWB-winkels.

Raad van kinderen- ANWB

De Raad van Kinderen is een initiatief van prinses Laurentien en haar Missing Chapter Foundation en Unicef. Deze organisaties vinden het belangrijk dat kinderen meedenken over de toekomst met grote Nederlandse bedrijven. De kinderen hebben advies gegeven over de vraag ‘wat kan de ANWB doen om een zinvolle bijdrage te leveren aan Nederland ’

Neem hier een kijkje in Toet Toet. Bron: www.anwb.nl