Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Raad van Kinderen adviseert top van bedrijfslevenPrinses Laurentien wil dat alle bedrijven naast een Raad van Commissarissen ook een Raad van Kinderen krijgen. ‘Over een paar jaar moeten bedrijven die nog geen raad van kinderen hebben, het idee hebben dat ze echt achter lopen’.

Samen met Unicef-directeur Jan Bauke Wijbrandi legde Prinses Laurentien in Dit is de Dag uit hoe het werkt: ‘De kinderen presenteren hun bevindingen over een vraagstuk dat het bedrijf bij hen heeft neergelegd aan de top van een bedrijf. De top mag alleen maar luisteren en vragen stellen. De helft van die managers komt sceptisch binnen, maar ze lopen allemaal enthousiast naar buiten.

Lidl

Zo gingen de kinderen in gesprek met topmannen van Lidl. Lidl legde aan de kinderen voor dat ze graag meer aan duurzaamheid zouden doen. ‘Waarom’, zo reageerden de kinderen, ‘zijn de houdbaarheidsdata dan zo klein op de producten afgedrukt?’ Lidl denkt nu na over duidelijker houdbaarheidsinformatie.

Toekomst

‘We kijken samen met deze bedrijven naar de toekomst.’ vertelt Wijbrandi. ‘Hoe kunnen we dat nou beter doen dan met de ideeën van kinderen? Die kinderen zelf zijn immers de toekomst.’

Bron: http://www.eo.nl/ditisdedag/radio/item/raad-van-kinderen-adviseert-top-van-bedrijfsleven/