Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Raad van Kinderen opent Automotive Testbaan bij Tata Steel


De Raad van Kinderen van Tata Steel, een initiatief van de Missing Chapter Foundation, heeft binnen het thema ‘innovatie’ adviezen gepresenteerd aan de directie van Tata Steel. Een van deze adviezen was om iets te ontwikkelen waardoor kinderen meer kunnen leren over de innovatie van auto’s. Op basis van dit advies heeft de Academy van Tata Steel de Automotive testbaan gemaakt. Guido Bockting, HR Directeur van Tata Steel, heeft deze nieuwe Automotive Testbaan samen met de Raad, bestaande uit scholieren van de plusgroep van het Atlant Basisonderwijs te Velserbroek officieel geopend. Bockting: “Het is ontzettend mooi om te zien hoe de testbaan is gerealiseerd. Dat we kinderen hiermee op onze eigen Academy nóg meer enthousiast kunnen maken voor techniek is voor Tata Steel fantastisch”.

Ook Charlotte van Herwaarden van de Missing Chapter Foundation woont deze opening bij. “Tata Steel heeft echt geluisterd naar het advies van de Raad van Kinderen en we hopen in de toekomst nog meer van zulke resultaten te mogen zien.”

Bekijk de video van de officiële opening via het Youtube kanaal van Tata Steel. De volgende Raad van Kinderen bij Tata Steel zal vanaf september 2017 zitting nemen