Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

STABILO introduceert Raad van Kinderen in de organisatie
De Raad van Kinderen is een initiatief van Unicef Nederland en de Missing Chapter Foundation, waarbij kinderen met hun frisse blik besluitvormers van organisaties op een nieuwe manier laten kijken naar bestaande, strategische dilemma’s, met als doel het bedrijf nieuwe inzichten te geven in de beslissingen die zij nemen voor de toekomst. STABILO gaat deze samenwerking aan met groep 7 van basisschool de Klaroen uit Maarssen. Het traject bestaat uit een aantal stappen waarvan KantoorVak Trends & Design er een bezocht. De afronding van het traject is een dialoogsessie waar de kinderen hun ideeën en adviezen zijn. De directie word geacht alleen maar te luisteren. KantoorVak Trends & Design bezocht deze dialoogsessie. Onder leiding van prinses Laurentien gaven de kinderen de presentatie met als vraag/dilemma “Hoe kan Stabilo helpen te leren?”. In de uitgave van mei leest u alles waar daaruit voort gekomen is, dus houd het in de gate, de kinderen zijn immers de toekomst.