Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

SuperFair start samenwerking met Raad van Kinderen


Biologische supermarkt SuperFair uit Utrecht heeft de Raad van Kinderen ingesteld. De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter Foundation, waarvan Prinses Laurentien oprichtster en directeur is en brengt de dialoog tot stand tussen kinderen en besluitvormers over actuele en maatschappelijke vraagstukken.

Frisse kijk

Harrie Westra van SuperFair: “Onze winkel is toekomstgericht en kinderen hebben bij uitstek een frisse kijk op de toekomst. Kinderen zijn eerlijk en compromisloos. Daar hebben we wat aan.” De samenwerking ging vandaag van start op de Vrije School in Utrecht waar SuperFair een dilemma aan kinderen van groep 8 presenteerde. De samenwerking is aangegaan voor meerdere jaren en samen met de Raad van Kinderen zal SuperFair op zoek gaan naar bruikbare ideeën om biologisch en duurzaam consumeren beter bereikbaar te maken voor iedereen.

Achtergrond

De eerste winkel van SuperFair is in februari 2015 geopend op de Biltstraat in Utrecht. SuperFair wil het anders doen en gezonde en biologische producten bereikbaar maken voor iedereen. In de winkel vindt men een uitgebreid assortiment vers brood, verse kaas en verse groente en fruit naast biologische kruidenierswaren. Ook heeft SuperFair biologische verzorgingsproducten en producten voor in en om het huis. SuperFair staat voor voordelig, biologisch, genieten.