Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Voor het eerst kinderen op cover Management Scope



Op donderdag 11 februari komt de speciale Management Scope-editie over de winst van dialoog tussen generaties uit, ontwikkeld in samenwerking met de Missing Chapter Foundation. Op 28 januari is deze special feestelijk gepresenteerd tijdens een symposium in Den Haag. Op 11 februari krijgt iedereen die Management Scope ontvangt de special meegestuurd met Management Scope 02 2016.

De winst van dialoog tussen generaties

Door het installeren van Raden van Kinderen laat de Missing Chapter Foundation zien dat kinderen volwaardige gesprekspartners zijn voor de besturen van grote bedrijven. In deze special vertellen bestuurders wat het werken met kinderen hen persoonlijk gebracht heeft, en gaan ze met kinderen in gesprek, bijvoorbeeld in een rondetafeldiscussie over leiderschap, en een gesprek waarin ze terugkijken op een Raad van Kinderen-traject. In een reportage wordt de werkwijze van de Raad van Kinderen uitgelegd, en even verderop geeft Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, zijn visie op de waarde van de intergenerationele dialoog.

De oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, Laurentien van Oranje, verkent in een tweegesprek met Daan Roosegaarde de mogelijkheden voor innovatie die kinderen kunnen bieden. Anders kijken is waar het om gaat, en kinderen kunnen als geen ander nieuwe perspectieven bieden. De MCF Management Scope Special ‘Dossier dialoog tussen generaties’ 2016 is via deze link online te lezen.