Raad van Kinderen

 

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

 

Zwolse kinderen helpen Enexis met energieprobleemZWOLLE – Leerlingen van IKC de IJsselhof uit Zwolle helpen Enexis bij het vinden van antwoorden voor het energieprobleem. De Zwolse basisschool is door Missing Chapter Foundation gevraagd om een ‘Raad van Kinderen’ op te richten om de energiemaatschappij te ondersteunen. De Missing Chapter Foundation is in 2010 opgericht door Prinses Laurentien. De organisatie neemt de stem van kinderen serieus en brengt de dialoog tot stand tussen besluitvormers en kinderen over actuele dilemma’s en vraagstukken. Alle kinderen uit groep 7 nemen deel aan het beantwoorden van deze actuele vraag. In november werd het dilemma door de algemeen directeur, de directeur infrastructuur en een adviseur van Enexis in de klas voorgelegd en vroegen zij de kinderen mee te denken voor oplossingen. De leerlingen hebben gedurende 6 weken tijdens middagen onderzoek gedaan en oplossingen gezocht. De oplossingen worden 12 januari 2016 aan de Raad van Bestuur van Enexis gepresenteerd. De gepresenteerde oplossingen worden vervolgens intern bekeken en er wordt een besluit genomen over welke wel en niet gebruikt worden. Bron: De Stentor