testimonials

testimonial-MCF-Alex-04-klein.jpg

Testimonial Alex Nieuwmeyer

De Divi en Tamarijn all Inclusives zijn in 2015 begonnen met de Raad van kinderen ! Wij hopen zo als organisatie dat we een steentje bijdragen aan de visie van de Missing Chapter Foundation om steeds meer volwassenen en organisaties  te inspireren om naar kinderen te luisteren die met hun eerlijkheid en enthousiasme heel veel toegevoegde waarde kunnen hebben als wij volwassenen de tijd nemen om hun mee te laten denken en volwaardige gesprekspartners te laten zijn.

Het bedenken van de dilemma’s was een interessant proces; je kan het zelfs beschrijven als een zelfreflectie-moment waar je je eerlijk en kwetsbaar opstelt voor kinderen. Het is van belang dat je echt openstaat en echt gelooft in het concept van de Raad van Kinderen; dan ga je pas baat van hebben. Ik ben aangenaam verrast over de inzicht en probleemoplossend denken van kinderen die nog niet op de arbeidsmarkt zijn toegetreden. Deze ervaring en onze raden van kinderen hebben mijn verwachtingen overtroffen en daarom was het een makkelijke beslissing om mee te doen aan de RvK Awards.


De eerste raad van kinderen was met Colegio Arubano met het uitzoeken hoe de employees van de resorts zich veilig kunnen voelen en geen last hebben van discriminatie op de werkplek. Het leverde de klas en de Divi en Tamarijn allinclusives een top prijs die in 2017 werd uitgereikt in het Concertgebouw in Amsterdam. Daarna het tweede jaar weer in de prijzen met de raad van kinderen van het Pius X college in Aruba.

De Divi en Tamarijn all Inclusives weken nauw samen met Pius X en als resultaat heeft de Divi de school voorzien van air conditioning in elke klas lokaal en nu zeer recent volledig geschilderd an het dak gerepareerd.  Op deze manier kunnen de leerlingen van Pius X geconcentreerd aan de slag met de raad van kinderen 2020/21.

testimonial-MCF-Alex-03-klein.jpg
testimonial-MCF-Alex-01-groot.jpg